Skip to main content

Voor veel ondernemers is het interessant om een bedrijf te kopen in plaats van zelf een onderneming te starten, omdat de garantie op succes groter is. Een bestaand bedrijf is als opstappen op een rijdende trein, het heeft immers al klanten en personeel: je maakt een vliegende start. Het overnemen van een bedrijf waarbij je niet eerder betrokken bent geweest wordt ook wel een Management Buy In (MBI) genoemd. Je gaat met het bedrijf ondernemen als nieuwe eigenaar. De redenen om een bedrijf over te nemen kunnen heel divers zijn: nieuwe kansen benutten die de oude eigenaar niet zag of wilde nemen, de identiteit juist behouden of iets heel anders gaan doen.

Het bedrijf waar je als werknemer of manager actief bent overnemen, wordt ook wel Management Buy Out (MBO) genoemd. Je koopt de huidige eigenaar uit of neemt een onderdeel van het bedrijf over. In het laatste geval ga je vaak verder onder een nieuwe bedrijfsnaam.
Leave a Reply